Miel brasat pe pat de mămăligă cu cardamom negru, cu vinete cu cardamom și nuci Pecan

49,00 lei TVA inclus

Mielul e brasat 8 ore cu usturoi întreg și rozmarin, apoi dezosat și tras în tigaie rapid. Mămăliga din porumb integral are cardamom și unt și se rumenește în unt înainte de servire. Vinetele coapte  și scurse se amestecă cu sare, cardamom negru pisat și nuci Pecan. Cardamomul negru e cheia acestui fel: notele “untoase” ale cardamom-ului merg perfect cu mămăliga dar și cu nucile pecan din vinete, iar cele afumate cu vinetele coapte. Mielul merge perfect cu mămăliga iar rezultatul e uimitor: mielul e extraordinar cu vinetele coapte. 1 porție are 200 gr carne, 150 gr mămăligă, 100 gr vinete cu nuci.

Stoc epuizat

Descriere

Mielul e brasat 8 ore cu usturoi întreg și rozmarin. Mămăliga din porumb integral are cardamom și unt și se rumenește în unt înainte de servire. Vinetele coapte  și scurse se amestecă cu sare, cardamom negru pisat și nuci Pecan.

Cardamom-ul îl știm din cafeaua arăbească sau din unele deserturi – merge extraordinar cu coaja de portocală. Aroma de camfor ascunde însă alte note care ies cel mai bine la iveală în cardamomul negru uriaș. Semințele sunt mult mai mari și uscate la fum de lemne, o specialitate indiană mai degrabă decât una din Orientul Mijlociu. De altfel l-am descoperit în rețetele Parsi ale Ichaporiei King. Cardamom-ul negru are de fapt note destul de intense de nuci, asemănătoare celor din untul ușor caramelizat. Ele devin sesizabile dacă cardamomul e gătit, când își pierde imediat notele camforoase.
Cardamomul negru e cheia acestui fel: notele “untoase” ale cardamom-ului merg perfect cu mămăliga dar și cu nucile pecan din vinete, iar cele afumate cu vinetele coapte. Mielul merge perfect cu mămăliga iar rezultatul e uimitor: mielul e extraordinar cu vinetele coapte.