Marea masă de Crăciun

Pe 17 decembrie organizăm la Athanor o masă de Crăciun specială. Una care mi-a lipsit ani de zile la final de an, cu preparate tradiționale dar cu gusturi diferite, sedimentate din experiența alchimică a Athanor-ului din ultimii doi ani. Cu ingrediente veritabile. Cu foc. Cu multe feluri din care se poate gusta după pofta inimii (dar și după indicațiile bucătarului!). Cu băuturi bune. Un porc mai mic (mai multă carne și mai puțină grăsime) e deja “antamat” pentru eveniment pentru că porcul “de bătătură” are alt gust.

Meniul preliminar, care inevitabil va suferi ceva modificări din motive de oportunitate de ingrediente, e ăsta ( [V] înseamnă vegetarian):

ANTREURI

  • Bacon Single Malt (bacon afumat în casă cu viță de vie, pe pat de varză coaptă și flambat cu single malt)
  • Sfeclă coaptă cu tahina cu usturoi negru și semințe de busuioc [V]
  • Butternut The Greek (dovleac copt cu feta adevărată, mascarpone, capere și cardamom negru) [V]
  • Salată de sfeclă cu rucola și parmezan [V]
  • Crochete de curcan cu sos Top Gun
  • Diverse porcării de casă (caltaboș, șorici, tobă etc)

FEL PRINCIPAL

  • Antricot de porc confiat în untură de rață, la grătar, cu soubise de orez și dulceață de ardei iuți
  • Cârnați din piept de rață cu varză tempura și murături de nuntă indiene
  • Pulpă de porc coaptă întreagă, cu mere murate și mămăligă la grătar
  • Burgeri de mămăliguță umpluți cu ciuperci, cu sos de gorgonzola [V]
  • Bulz cu 4 brânze și ou poșat [V]
  • Legume ca la Palermo (un fel de tempura) cu aiolli cu migdale [V]
  • Murături de toate felurile

DESERT

  • Sbrisolona cu Zabaglione
  • Mere coapte în ciocolată

Cu siguranță, vor mai fi lucruri de degustat pe lângă meniul de mai sus, de post sau cu carne.

Dată fiind ocazia specială dar și numărul de feluri, detaliile sunt diferite: masa începe la 15:00 și se încheie la 22:00. Sunt doar 21 de locuri, la mese de 8, 5, 4 și 4 locuri, așa că dacă nu ocupați o masă completă, e posibil să stați la masă cu alți invitați (ceea ce, sincer, cred că e o experiență mai interesantă). Puteți veni cu băutura de acasă, ca de obicei, dar vă asigur că vinurile, berile și tăriile noastre vor fi mai bune :). Aperitivele alcoolice, digestivele și cafeaua sunt din partea casei. Terasa e disponibilă pentru fumat și dezmorțit 🙂

Există 2 feluri de bilete:

  1. Meniu full: cât puteți, din orice – 350 lei
  2. Meniu vegetarian: doar preparate vegetariene, după poftă – 250 lei

Opțional, pairing de băuturi: 5 pahare (80-100 ml) din 5 vinuri diferite – 120 lei. Avem vinuri de la Aurelia Vișinescu și câteva selecții spaniole. Plus câteva beri artizanale care merg bine cu porcul 🙂

Fiecare bilet include un cupon de discount de 15% valabil de la data cumpărării biletului până pe 31 decembrie pentru toate produsele de pe magazinul de ceramică al Victoriei – o bună idee de cadouri pe care le puteți trimite direct la destinatari, prin noi, înainte de Crăciun. Sau pe care îl puteți face direct cadou mai departe.

15:00 - 15:15

Sosire, șampanie

15:30 - 19:00

Servire

19:00 - 22:00

Voie bună, gustărele, surprize :)

  • Date : 17-12-2022
  • Time : 15:00 - 22:00 (Europe/Bucharest)
  • Reg. Deadline : 12-12-2022 0:00

Purchase Ticket

Carnivor (All tickets have been sold out)
350,00 lei
0 lei
Vegetarian (All tickets have been sold out)
250,00 lei
0 lei
Pairing de vinuri (All tickets have been sold out)
120,00 lei
0 lei
0.00
0 lei