Site Overlay

Pachet mixt DE POST (1 soubise + 1 vinete cu tahini + 2 salate)

Completă cu soubise cu orez și salată de pătrunjel

Soubise-ul e o mâncare franțuzească populară din ceapă. Rețeta e adaptată de Suzanne Goin și eu am folosit-o pe post de garnitură cu foarte mult succes în ultimul an la multe feluri de carne servite la bistrou. M-am decis să o fac completă pentru că e atât de surprinzător de gustos încât deseori mâncam până mă săturam doar garnitura de soubise:)  E ceapă călită extrem de lent  cu mult cimbru, la care se adaugă un orez carnaroli (pentru risotto) fiert numai câteva minute. Coacerea finală e la cuptor, unde orezul cu cimbrul și cu ceapa fuzionează pentru un rezultat surprinzător (nu mai are deloc gust de ceapă). Salata e pătrunjel tocat cu un pic de usturoi, lămâie și ulei de măsline.

 

Completă cu vinete cu tahini și salată de zucchini marinat cu miere

E o rețetă pe care am descoperit-o acum câțiva ani în Israel, la restaurantul unui prieten. Vinetele coapte bine felii sunt “îmbăiate” într-un sos de taina cu lămâie și usturoi. Fuziunea e finalizată după coacerea finală a completelor. Salata e din felii de zuchinni marinate în oțet de sherry cu miere de albine.

Pentru completele de post folosim un singur aluat cu maia pentru bază și pereți, făcut cu unt de cocos în loc de unt și fără ou.

70,00 lei

Completă cu soubise cu orez (DE POST)

- epuizat

Completă cu vinete cu tahini (VEGAN)

- epuizat

Salată de pătrunjel cu usturoi (Gremolata)

1 în stoc

Dovlecei marinați cu oțet de sherry, miere de albine și oregano

- epuizat

- epuizat