2 complete cu Parsi Ratatoiulle

From 70,00 lei

E una din  rețetele de la Athanor care au mult succes și la carnivori: vinete și dovlecei tăiate gros, ținute la sare și scurse, apoi tăiate cuburi. Ardei gras, ceapă, fenicul și puțin cartof. Călite în ulei de măsline cu chimion , apoi stinse și fierte lent cu suc și roșii din recolta din vară, după ce am adăugat câteva linguri bune de “Adu Lasan” – pastă de ghimbir cu usturoi.

Ca la toate “completele” pentru “pereți” folosim un aluat din făină dură italiană, cu maia, ou, unt, osânză, lapte, dospit lent, iar pentru bază un aluat de tartă cu unt bucăți, combinație care oferă gustul și textura specială pentru o umplutură atât de elaborată. Ingredientele gătite sunt  folosite ca umplutură. Completele sunt apoi coapte în cuptorul pe lemne.

 

salată
O salată de varză albă
Completă Parsi Ratatouille
Description
2 × Completă cu Parsi Rataouille
29,00 lei

- epuizat

SKU: 1042-1 Categorii: ,

descriere

Parsi Ratatouille e versiunea celebrului ghiveci de legume franțuzesc adaptată de Niloufer Ichaporia King la bucătăria parsi. Diferența e în baza aromatică, construită pe chimion și pasta de ghimbir cu usturoi. (Contrar părerii generale aromele de ghimbir și usturoi aproape nu se mai simt distinct în produsul final). Am adăugat puțin orez fiert în zeama de la legume, pentru textură și “corp”.

Rezultatul e savuros, combinația cu aluatul de tartă de la bază și cel de brioșă de pe laterale e perfectă. Din punctul meu de vedere, clar mai savuroasă decât rețeta originală care e deja preferata mea (un carnivor). Prima Completă vegetariană 🙂

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.