fbpx
Site Overlay

BYOS

“Bring Your Own Soup”

După livrările din primăvară am constatat că valoarea adăugată adusă de antreuri și supe e relativ mică față de complicațiile logistice. Și cum mulți dintre voi oricum gătiți acasă pentru weekend, ne-am gândit la o formulă nouă: noi livrăm felul principal și (eventual) desertul, voi gătiți supa și (eventual) antreul. Cu fiecare confirmare de comandă veți primi pe email o rețetă de supă, selectată să fie ușor de făcut și cu ingrediente comune.

Noi ne concentrăm pe ce știm să facem mai bine, adică mâncare făcută la cuptorul pe lemne și aproape imposibil de făcut acasă, cu ingrediente locale sau premium, gătire lentă, rețete verificate.

Puteți avea astfel un prânz sau o cină cu adevărat speciale în fiecare weekend, cu minim de efort și la un preț sub cel al meniului complet.

BYOS = Bring Your Own Soup 🙂

Ce livrăm?

Un meniu simplu conține doar felul principal, carnivor: minim 200 grame de carne +300 grame de garnitură + Desert

Desertul este opțional

Rețetele

În fiecare sâmbătă, până de Crăciun, vom livra următoarele rețete (alese dintre cele mai de succes rețete făcute în ultimul an):

  • Ceafă de porc brasată 10h în lapte varză felii la cuptor și mămăliguță
  • Confit de porc în untură de rață la grătar cu soubise de ceapă și dulceață de ardei iuți
  • Cârnați de curcan cu mere și martini cu salată Waldorf
  • Curcan brasat 10 h cu legume, anason și scorțișoară cu piure de cartofi cu unt și lapte bătut
  • Piept de rață marinat cu ierburi la grătar cu gratin de cartofi cu bacon
  • Rață la cuptor cu mere și portocale cu pține proaspătă cu maia
  • Osso Bucco cu paste de casă

Detalii despre rețete și comenzi, aici:

Garniturile sunt la fel dintre cele mai gustoase pe care le facem de obicei la Athanor:

  • Varză felii la cuptor
  • Cartofi la cuptor cu rozmarin și usturoi
  • Legume la cuptor
  • Soubise de orez cu ceapă
  • Dovleac copt cu nuci sau alune de pădure
  • Fasole scăzută la cuptor cu ierburi aromate, legume și usturoi
  • Piure de păstârnac cu semințe de susan
  • Piure de cartofi cu lapte bătut și unt
  • Pâine cu maia

Deserturile:

  • Sbrisolona cu zabaglione
  • Prăjitură cu caise/piersici caramelizate
  • Plăcintă cu mere, frișcă și must redus
  • Tartă cu fructe
  • Pere poșate glazurate în caramel
  • Clafoutis de caise cu nuci
  • Pastel Vasco cu must redus și smântână
  • Lori’s midnight chocolate cake cu frișcă bourbon

Prețurile

Mâncarea

— Orice fel principal costă 32.5 lei pe porție (22.5 carnea + 10 garnitura)
— Orice desert costă 12.5 lei pe porție
— Comenzile peste 250 lei primesc 5% discount, cele peste 500, 8% (într-o comandă pot fi mai multe porții din date de livrare diferite)

Livrarea

— Livrarea costă 20 lei pe livrare

— Comanda minimă e 90 lei (fără transport)

Livrarea

Decizia noastră e să transparentizăm complet prețul și să nu includem costul livrării în prețul produsului pentru a da iluzia “livrării gratuite”. Acesta e un artificiu de marketing care pune presiune pe restaurante să reducă costurile cu ingredientele pentru a nu ieși cu prețul din piață și, finalmente, să livreze mâncare mediocră (dar care arată bine în poze :)) Livratorul pe care-l folosim percepe 25 lei pe livrare. Noi suportăm 5 lei și transportul până la București.

Capacitatea de gătire e limitată și de aceea și numărul de porții e limitat la 25 pe zi de livrare . Pentru comenzile cu mai multe livrări, ele vor fi succesive (în fiecare sâmbătă) dar se pot amâna în funcție de nevoi. Pentru a primi comanda sâmbătă, trebuie să o faci până joi la prânz.