Mai – luna Italiană la Athanor

Toată luna mai servim la Athanor câteva rețete italiene de primăvară târzie, selectate din ce am gătit mai bun în ultimii doi ani. Rețetele sunt în principal din cartea Marcellei Hazan, “Essentials of Classic Italian Cooking”, referința indiscutabilă în materie de bucătărie italiană tradițională. Ingredientele în cea mai mare parte locale (sparanghel de la Paolo din Tămădău!) Meniul include 5 feluri (2 antreuri, supă, fel principal, desert), la alegere din:

Antreuri

Tartă cu sparanghel (cu aluat cu unt bucăți, unt, smântână, ouă de casă)
Ciuperci umplute (bacon, hribi, ou, usturoi)
Bruschetta din pâine cu maia și ulei de măsline
Morcovi marinați (morcovi, oțet de sherry, ulei de măsline, oregano, cimbru)

Supă

Supă de linte cu bacon afumat cu viță de vie, paste făcute în casă și usturoi din grădină
Supă cremă de sparanghel

Fel principal

Ceafă de porc în lapte cu varză coaptă bucăți și mămăliguța
Pui copt la cuptor cu lămâi întregi, cu salată verde și mămăliguța

Desert

Sbrisolona cu zabaglione (biscuiți artizanali cu migdale și zabaglione cu vin muscat redus)

Vinuri

Cava Codorniu 1551 Brut Rose
Prosecco Superiore Brut Millesimato – 2020 – Valdobbiadene DOCG
Pinot Grigio 2019 – Castel Firmian
Pinot Grigio Rose – 2019 – Vigneti delle Dolomiti IGT
Gineprone Chianti 2017

Se achită numai în avans, de la 125 lei / persoană mâncarea și 30 lei pachetul de băuturi. Mai multe detalii și bilete aici: