Iunie. Luna californiană la Athanor

În iunie revenim la prima iubire: rețetele lui Alice Waters de la Chez Panisse, Suzanne Goin de la Lucques și Judy Rodgers de la Zuni Cafe. Ultimele două au lucrat cu Alice Waters în anii 80-90, când mișcarea “Farm to table” prindea viață în California. Rețetele sunt rețete din marile bucătării (cea franțuzească are un rol aparte), adaptate inițial pentru California și re-adaptate apoi pentru Călărași 🙂

Antreuri

Telemea de capră marinată cu usturoi și măsline
Salată de sfeclă cu năut și măsline
Bruschetta din pâine cu maia, roșii și ulei de măsline

Supă

Supă rece de ardei gras cu sumac, busuioc și iaurt cu lămâie
Supă de ceapă cu roșii și ou poșat

Fel principal

Confit de porc la grătar cu soubise cu orez și gem de gutui
Pui marinat în iaurt de casă, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin și usturoi la cuptor și raita cu

Desert

Clafoutis cu piersici sălbatice și caise sau cireșe, dacă mai sunt în copaci.

Vinuri

Urmează să fie anunțate la începutul lui iunie


Comandă bilete aici

Alege data dorită din calendar, click pe “cumpără bilete”, apoi selectează opțiunile.
Sau click direct sub calendar pe data dorită.