fbpx
Site Overlay

Rezervare

Am deschis joi 4 iunie, se pot face rezervări. Condiții de bază pentru acces: Înțelegeți că dacă aveți orice simptom de răceală vă amânați venirea Din păcate nu putem acceptaCitește mai departe...Rezervare

Dacă nu știi ce cadouri să mai faci celor apropiați, le poți oferi o masă la Athanor! Achiziționează mai jos un bilet cadou cu dată deschisă pentru 2020. Posesorul lorCitește mai departe...

Ce e Athanor?

„Athanor” e maximum de gust, minimum de stres, maximum de distanțare. Mai precis, e o treime bistrou, o treime parc de relaxare și o treime grădină de legume. Aici nu vii doar pentru mâncarea gătită încet, deseori peste noapte la cuptorul pe lemne sau afumătoare. Vii și ca să-ți  încarci bateriile într-o grădină despre care toți care o vizitează spun că e paradisiacă. Sau să tragi un pui de somn într-un hamac după masă, să admiri cele peste 350 de soiuri de trandafiri din grădină, să citești o carte la umbră ori să vizitezi atelierul Victoriei. Vii să te „restaurezi” după prea mult oraș și alergătură. Locurile sunt disponibile doar cu rezervare.

Credem sincer că gătitul e o alchimie, mult mai mult decât simple reacții moleculare și proporții științifice. De asta bistroul nostru se numește”Athanor”, pentru că athanorul e cuptorul alchimiștilor. În același timp credem mult în simplitate și autenticitate, în revenirea la rădăcini, fără însă a ignora cu tradiția culinară clasică. Credem într-o estetică simplă și privim cu din ce în ce mai mult amuzament excesele estetice ale epocii. De asta sloganul nostru e într-o franceză inventată, ușor auto-ironică: „la coupteur”. Pentru că deși producem mâncare de calitate fine-dining, suntem totuși într-o comună din Călărași.

Rețete găsite, care nu mai trebuie căutate:

)