Site Overlay

Athanor La Partid

Sâmbăta 25 septembrie de la ora 14 la 17 Athanor oferă o masă la celebrul restaurant “La Partid” din Lehliu Gară. Prânzul e parte dintr-un program de 3 zile incluzând concerte cu trupe “pe val” și evenimente culinare organizat de “La Partid” împreună cu una din cele mai interesante crame noi românești, Avincis. Rezervările pentruCitește mai departe...Athanor La Partid

Ce e Athanor?

“Athanor” e maximum de gust, minimum de stres, maximum de distanțare. Mai precis, e o treime bistrou, o treime parc de relaxare și o treime grădină de legume. Aici nu vii doar pentru mâncarea gătită încet, deseori peste noapte la cuptorul pe lemne sau afumătoare. Vii și ca să-ți  încarci bateriile într-o grădină despre care toți care o vizitează spun că e paradisiacă. Sau să tragi un pui de somn într-un hamac după masă, să admiri cele peste 350 de soiuri de trandafiri din grădină, să citești o carte la umbră ori să vizitezi atelierul Victoriei. Vii să te “restaurezi” după prea mult oraș și alergătură. Locurile sunt disponibile doar cu rezervare.

Credem sincer că gătitul e o alchimie, mult mai mult decât simple reacții moleculare și proporții științifice. De asta bistroul nostru se numește”Athanor”, pentru că athanorul e cuptorul alchimiștilor. În același timp credem mult în simplitate și autenticitate, în revenirea la rădăcini, fără însă a ignora cu tradiția culinară clasică. Credem într-o estetică simplă și privim cu din ce în ce mai mult amuzament excesele estetice ale epocii. De asta sloganul nostru e într-o franceză inventată, ușor auto-ironică: “la coupteur”. Pentru că deși producem mâncare de calitate fine-dining, suntem totuși într-o comună din Călărași.

Și, pentru a fi limpede din prima, la Athanor nu vii pentru servicii de restaurant cu pretenții. Nu că nu ne-am dori (mi-ar place chiar foarte mult!) ci pentru că e practic imposibil: în weekend sunt singur, eu gătesc, eu servesc, eu debarasez. Oricât aș căuta un ajutor la servire doar pe weekend el e imposibil de găsit în Gurbănești. Așadar uneori servirea mai întârzie, durează ceva mai mult sau mai uit că m-ați rugat acum 10 minute să vă aduc ceva. Soluția nu e să vă indignați ci să insistați sau să vă luați singuri 🙂 Scopul nu e să fiți tratați regește ci să mâncați foarte bine și să vă relaxați în grădina frumoasă a bistroului.

Rețete găsite, care nu mai trebuie căutate: