fbpx
Site Overlay

Livrare acasă

Livrăm în fiecare sâmbătă personal, mâncarea e ambalată fierbinte și apoi refrigerată, igiena e maximă. Calitatea e aceeași ca la Gurbănești, ingrediente locale sau premium, gătire lentă, rețete verificate. PorțiileCitește mai departe...Livrare acasă

Ce e Athanor?

„Athanor” e o treime bistrou, o treime parc de relaxare și o treime grădină de legume. Aici nu vii doar pentru mâncarea gătită încet, deseori peste noapte la cuptorul pe lemne sau afumătoare. Vii și ca să-ți  încarci bateriile într-o grădină despre care toți care o vizitează spun că e paradisiacă. Sau să tragi un pui de somn într-un hamac după masă, să admiri cele peste 350 de soiuri de trandafiri din grădină, să citești o carte la umbră ori să vizitezi atelierul Victoriei. Vii să te „restaurezi” după prea mult oraș și alergătură. Locurile sunt disponibile doar cu rezervare.

Credem sincer că gătitul e o alchimie, mult mai mult decât simple reacții moleculare și proporții științifice. De asta bistroul nostru se numește”Athanor”, pentru că athanorul e cuptorul alchimiștilor. În același timp credem mult în simplitate și autenticitate, în revenirea la rădăcini, fără însă a ignora cu tradiția culinară clasică. Credem într-o estetică simplă și privim cu din ce în ce mai mult amuzament excesele estetice ale epocii. De asta sloganul nostru e într-o franceză inventată, ușor auto-ironică: „la coupteur”. Pentru că deși producem mâncare de calitate fine-dining, suntem totuși într-o comună din Călărași.

Rețete găsite, care nu mai trebuie căutate: